Jokivet Forssa pitää hiihtolomaa 27.2 keskiviikon. Vastaanotolla ei rehumyyntiä ja ovet suljettuna koko päivän.

--

Vuokrasopimuksen päättymisen johdosta Jokivet on siirtänyt toimintansa Forssaan. Uusi osoite on Kartanonkatu 14, 30100 Forssa, ja puhelinnumerot ovat ennallaan.

Tervetuloa vanhat ja uudet asiakkaat!

--

Yhteistyotä jatkuu Jokioisten eläinsuojeluyhdistyksen kanssa vuoden 2018 ajan ja vastaanotolla sirutetaan ilmaiseksi leikkaukseen tulevat, sekä jo leikatut kissat, jotka tulevat rokotuksille. Sirujen tiedot viedään ilmaiseksi kissaliiton sirurekisteriin ja 10€ maksua vastaan eläinsuojeluyhdistys vie sirun tiedot Turvasirurekisteriin, josta kissan omistaja löytyy myos virka-ajan ulkopuolella 24 h/vrk.

--

Jokivet mukana koirien geenitutkimuksen näytteenotoissa

Vastaanotto on mukana keräämässä näytemateriaalia professori Hannes Lohen vetämään suomalaisten ja Suomessa asuvien koirien geenitutkimusprojekteihin. Professori Hannes Lohen vetämä geenitutkimusryhmä kuuluu Helsingin Yliopiston eläinlääketieteelliseen ja lääketieteelliseen tiedekuntaan. Tutkimusta tehdään Biomedicamissa Helsingissä ja Eläinlääketieteellisessätiedekunnassa.

Vastaanotolla otetaan muun toimenpiteen yhteydessä verinäyte koirien geenitutkimukseen ilmaiseksi. Jos haluat tulla otattamaan verinäytteen erikseen, laskutetaan sitä 20 e/ eläin. Omistaja täyttää vastaanotolta saatavan tutkimuskaavakkeen tai tulostaa sen itse netistä www.koirangeenit.fi-osoitteesta. Omistaja postittaa näytteen kaavakkeen kera itse.

Jos näytteenottoon liittyy rotuun liittyvä tutkimus, tulosta tarvitsemasi geenitutkimuskaavake etukäteen www.koirangeenit.fi kotisivuilta. Jos näytteestä halutaan Kennelliiton hyväksymämääritys, eläinlääkäri postittaa näytteen ja lähetteen ja veloittaa tästä 10 e.

--

Kennelliiton uudet rokotusmääräykset (voimaan 1.1.2015)

Näyttelyihin mentäessä koiralla tulee olla lemmikieläinpassi ja rokotuskirja, johon on merkitty koiran tunnistetiedot, kaikki rokotukset ja rokotusten viimeinen voimassaolopäivä. Käytännössäsiis koiralla tulee olla näyttelyihin mentäessä lemmikkieläinpassi tai rokotuskirja, johon on merkitty koiran tunnistetiedot, kaikki rokotukset ja rokotteiden viimeinen voimassaolopäivä

Neloisrokotus (penikkatauti, parvo, tarttuvan maksatulehdus ja kennelyskän)

Pennuille perusrokotus suositellaan annettavaksi 12 ja 16 viikon ikäisenä. Näyttelyihin mentäessä penikkatautirokote on oltava annettu kahdesti ja jälkimmäisestä on aikaa vähintään kolme viikkoa.
Vastaanotolla käytössä myös 4-rokotetta, jonka voi antaa 8 viikon ikäisenä

Kahdesti annettu penturokote voimassa vuoden.

Yli yksivuotiaalle annettu neloisrokote voimassa kolme vuotta.

Kennelyskän voimassaolo on vain vuosi ja sitä suositellaan annettavaksi koirille, jotka osallistuvat näyttelyihin ja koiratapahtumiin.

Raivotautirokotus annetaan rokotteesta riippuen joko 12 tai 16 viikon ikäisenä ja sen voimassaolo on vuosi alle yksivuotiaalla koiralla. Sen jälkeen voimassa kolme vuotta kerrallaan kuten neloisrokotekin.

Jos koiran rokotus on vanhentunut, tulee rokotus kaikissa tapauksissa uusia vähintään 21 vuorokautta ennen tapahtumaa (ns. kolmen viikon varoaika).

Kennelliiton suosituksista poiketen voidaan koiranpentu nykyisillä rokotteilla rokottaa jo 8 viikon ikäisenä, jos sitä halutaan aktiivisesti sosiaalistaa muihin koiriin jo ennen 12 viikon ikää. Tällöin tehorokotus annetaan 12 viikon ikäisenä ja raivotautirokotus annetaan erikseen 16 viikon ikäisenä.

--

Kissojen rokotussuositukset

Kissanpennut: perusrokotetaan 12 ja 16 viikon iässä (kissarutto ja kissaflunssat). Kissaruttorokotus vastaa kissalla hyvää henkivakuutusta seudullamme, missä rokottamattomia puolivillejä kissoja liikkuu paljon. Tehosterokotus annetaan vuoden kuluttua perusrokotuksista ja tämän jälkeen kissarutto on voimassa 3 vuotta. Kissaflunssarokote on uusittava vuosittain. Näyttelykissoilla on oltava voimassaoleva kissaflunssa- ja kissaruttorokotus. Jos rokotus on vanhentunut, se on tehostettava 15 vrk:tta ennen näyttelyä. Raivotautirokotusta ei vaadita näyttelykissoilta, mutta Evira suosittelee nykyään ulkoilevien kissojen rokottamista raivotautia vastaan.

 

Suomen_eläinlääkäriliiton_logo
Eläinlääkäri Maarit Koli puh. 03-4382244 gsm. 045-1261722