Syyskuun alusta alkaen vastaanoton aukioloaika muuttuu pysyvästi 9-16.30. Eläinlääkäri pois töistä 10.3 perjantaina. Rehumyynti toimii normaalisti 9-16.30.

--

Myynnissä sekä Royalin että Brit Caren erikoisruokavaliot. Brit Care on uusi viljaton erikoisruokasarja. Myös Hillsin erikoisrehuista myynnissä kissojen kilpirauhasrehu Y/D ja Specificiltä koirien virtsakivirehu. Hillsin ja Specificin erikoisruokavalioita voidaan nykyään tilata jos tarvetta esiintyy. Ainoastaan Royalin, Brit Caren ja Specificin rehuilla makutakuu.

--

Britiltä tullut markkinoille uusia rehuja: allergisille ultra-hypoallergenic hyönteisruoka, Gastrointestinal low fat eli suolistoruoka vähä-rasvaisena, koirille High Fibre kuituruoka sekä kissoille Calm&Stress Relief ruoka stressaantuneille kissoille. Koirille ja kissoille nyt myös oma kevytmurkina leikatuille yksilöille

--

Jokivet Forssassa suositellaan ulosteesta tehtävää loistutkimusta rutiinimadotuksen sijaan aikuisilla eläimillä. Rutiininomaisesti tulee madottaa aikuiset metsästyskoirat sekä riistaa metsästävät ja syövät kissat. Loistutkimus voi perustua madonmuniin, jolloin tutkimus tehdään Ellabissa Ypäjällä 0,5 dl 2-3 pv:n ulostenäytteestä tai geeniteknologiaan, jolloin tutkimus tehdään Idexxissä teelusikallisesta yhden ulostuskerran ulosteesta. Tutkimus Ellabissa maksaa 15e ja vaativampi tutkimus Idexxissä 30e. Ulostenäyte tuodaan Jokivet Forssaan maanantaista-torstaihin ja se laskutetaan sekä lähetetään eteenpäin vastaanotolta. Tulos tulee omistajan puhelimeen tai sähköpostiin.

--

Jokivet Forssaan on hankittu uutuutena laboratoriolaite, jolla saadaan perusveriarvot sekä kilpirauhasarvo potilaskäynnin yhteydessä.

--

Jokivet Forssassa ei ole enää lauantaiaukioloa kuukauden ensimmäisenä lauantaina

--

Jokivet Forssa lahjoittaa mikrosirun jokaiselle vastaanotolla leikattavalle kissalle.

Sirutiedot viedään ilmaiseksi Turvasiruun.

--

Jokivet mukana koirien geenitutkimuksen näytteenotoissa

Vastaanotto on mukana keräämässä näytemateriaalia professori Hannes Lohen vetämään suomalaisten ja Suomessa asuvien koirien geenitutkimusprojekteihin. Professori Hannes Lohen vetämä geenitutkimusryhmä kuuluu Helsingin Yliopiston eläinlääketieteelliseen ja lääketieteelliseen tiedekuntaan. Tutkimusta tehdään Biomedicamissa Helsingissä ja Eläinlääketieteellisessätiedekunnassa.

Vastaanotolla otetaan muun toimenpiteen yhteydessä verinäyte koirien geenitutkimukseen ilmaiseksi. Jos haluat tulla otattamaan verinäytteen erikseen, laskutetaan sitä 20 e/ eläin. Omistaja täyttää vastaanotolta saatavan tutkimuskaavakkeen tai tulostaa sen itse netistä www.koirangeenit.fi-osoitteesta. Omistaja postittaa näytteen kaavakkeen kera itse.

Jos näytteenottoon liittyy rotuun liittyvä tutkimus, tulosta tarvitsemasi geenitutkimuskaavake etukäteen www.koirangeenit.fi kotisivuilta. Jos näytteestä halutaan Kennelliiton hyväksymämääritys, eläinlääkäri postittaa näytteen ja lähetteen ja veloittaa tästä 10 e.

--

Kennelliiton uudet rokotusmääräykset (voimaan 1.1.2015)

Näyttelyihin mentäessä koiralla tulee olla lemmikieläinpassi ja rokotuskirja, johon on merkitty koiran tunnistetiedot, kaikki rokotukset ja rokotusten viimeinen voimassaolopäivä. Käytännössäsiis koiralla tulee olla näyttelyihin mentäessä lemmikkieläinpassi tai rokotuskirja, johon on merkitty koiran tunnistetiedot, kaikki rokotukset ja rokotteiden viimeinen voimassaolopäivä

Neloisrokotus (penikkatauti, parvo, tarttuvan maksatulehdus ja kennelyskän)

Pennuille perusrokotus suositellaan annettavaksi 12 ja 16 viikon ikäisenä. Näyttelyihin mentäessä penikkatautirokote on oltava annettu kahdesti ja jälkimmäisestä on aikaa vähintään kolme viikkoa.
Vastaanotolla käytössä myös 4-rokotetta, jonka voi antaa 8 viikon ikäisenä

Kahdesti annettu penturokote voimassa vuoden.

Yli yksivuotiaalle annettu neloisrokote voimassa kolme vuotta.

Kennelyskän voimassaolo on vain vuosi ja sitä suositellaan annettavaksi koirille, jotka osallistuvat näyttelyihin ja koiratapahtumiin.

Raivotautirokotus annetaan rokotteesta riippuen joko 12 tai 16 viikon ikäisenä ja sen voimassaolo on vuosi alle yksivuotiaalla koiralla. Sen jälkeen voimassa kolme vuotta kerrallaan kuten neloisrokotekin.

Jos koiran rokotus on vanhentunut, tulee rokotus kaikissa tapauksissa uusia vähintään 21 vuorokautta ennen tapahtumaa (ns. kolmen viikon varoaika).

Kennelliiton suosituksista poiketen voidaan koiranpentu nykyisillä rokotteilla rokottaa jo 8 viikon ikäisenä, jos sitä halutaan aktiivisesti sosiaalistaa muihin koiriin jo ennen 12 viikon ikää. Tällöin tehorokotus annetaan 12 viikon ikäisenä ja raivotautirokotus valmisteesta riippuen 12 tai 16 viikon ikäisenä.

--

Kissojen rokotussuositukset

Kissanpennut: perusrokotetaan 12 ja 16 viikon iässä (kissarutto ja kissaflunssat). Kissaruttorokotus vastaa kissalla hyvää henkivakuutusta seudullamme, missä rokottamattomia puolivillejä kissoja liikkuu paljon. Tehosterokotus annetaan vuoden kuluttua perusrokotuksista ja tämän jälkeen kissarutto on voimassa 3 vuotta. Kissaflunssarokote on uusittava vuosittain. Näyttelykissoilla on oltava voimassaoleva kissaflunssa- ja kissaruttorokotus. Jos rokotus on vanhentunut, se on tehostettava 15 vrk:tta ennen näyttelyä. Raivotautirokotusta ei vaadita näyttelykissoilta, mutta Ruokavirasto suosittelee nykyään ulkoilevien kissojen rokottamista raivotautia vastaan. Suomessa on löytynyt raivotautia lepakoista, joten erityisesti lepakoita metsästävät kissat ovat riskiryhmässä raivotaudin suhteen.

 

Suomen_eläinlääkäriliiton_logo
Eläinlääkäri Maarit Koli puh. 03-4382244 gsm. 045-1261722