Jokivet Forssa on suljettu 6.12. Itsenäisyyspäivänä. Eläinlääkäri on vapaalla 13.12 iltapäivän, jolloin Nelli myymässä rehuja normaalisti 16.30 asti. Jokivet Forssa joululomalla 22.-26.12 ja suljettu myös 30.12-1.1.2024.
--
Royal Caninen kaikki kissojen säilykkeet myydään 20% joulualella 1.-21.12. Tervetuloa ostoksille!
--
Myynnissä sekä Royalin että Brit Caren erikoisruokavaliot. Brit Care on uusi viljaton erikoisruokasarja. Myös Hillsin erikoisrehuista myynnissä kissojen kilpirauhasrehu Y/D ja Specificiltä koirien virtsakivirehu. Hillsin ja Specificin erikoisruokavalioita voidaan nykyään tilata jos tarvetta esiintyy. Ainoastaan Royalin, Brit Caren ja Specificin rehuilla makutakuu.
--
Britiltä tullut markkinoille uusia rehuja: allergisille ultra-hypoallergenic hyönteisruoka, Gastrointestinal low fat eli suolistoruoka vähä-rasvaisena, koirille High Fibre kuitulisä sekä kissoille Calm&Stress Relief ruoka stressaantuneille kissoille. Koirille ja kissoille nyt myös oma kevytmurkina leikatuille yksilöille
--
Jokivet Forssassa suositellaan ulosteesta tehtävää loistutkimusta rutiinimadotuksen sijaan aikuisilla eläimillä. Rutiininomaisesti tulee madottaa aikuiset metsästyskoirat sekä riistaa metsästävät ja syövät kissat. Loistutkimus voi perustua madonmuniin, jolloin tutkimus tehdään Ellabissa Ypäjällä 0,5 dl 2-3 pv:n ulostenäytteestä tai geeniteknologiaan, jolloin tutkimus tehdään Idexxissä teelusikallisesta yhden ulostuskerran ulosteesta. Tutkimus Ellabissa maksaa 15e ja vaativampi tutkimus Idexxissä 30e. Ulostenäyte tuodaan Jokivet Forssaan maanantaista-torstaihin ja se laskutetaan sekä lähetetään eteenpäin vastaanotolta. Tulos tulee omistajan puhelimeen tai sähköpostiin.
--
Jokivet Forssaan on hankittu uutuutena laboratoriolaite, jolla saadaan perusveriarvot sekä kilpirauhasarvo potilaskäynnin yhteydessä.
--
Jokivet Forssassa ei ole enää lauantaiaukioloa kuukauden ensimmäisenä lauantaina
--
Jokivet Forssa lahjoittaa mikrosirun jokaiselle vastaanotolla leikattavalle kissalle.
Sirutiedot viedään ilmaiseksi Turvasiruun.
--
Jokivet mukana koirien geenitutkimuksen näytteenotoissa
Vastaanotto on mukana keräämässä näytemateriaalia professori Hannes Lohen vetämään suomalaisten ja Suomessa asuvien koirien geenitutkimusprojekteihin. Professori Hannes Lohen vetämä geenitutkimusryhmä kuuluu Helsingin Yliopiston eläinlääketieteelliseen ja lääketieteelliseen tiedekuntaan. Tutkimusta tehdään Biomedicamissa Helsingissä ja Eläinlääketieteellisessätiedekunnassa.
Vastaanotolla otetaan muun toimenpiteen yhteydessä verinäyte koirien geenitutkimukseen ilmaiseksi. Jos haluat tulla otattamaan verinäytteen erikseen, laskutetaan sitä 20 e/ eläin. Omistaja täyttää vastaanotolta saatavan tutkimuskaavakkeen tai tulostaa sen itse netistä www.koirangeenit.fi-osoitteesta. Omistaja postittaa näytteen kaavakkeen kera itse.
Jos näytteenottoon liittyy rotuun liittyvä tutkimus, tulosta tarvitsemasi geenitutkimuskaavake etukäteen www.koirangeenit.fi kotisivuilta. Jos näytteestä halutaan Kennelliiton hyväksymämääritys, eläinlääkäri postittaa näytteen ja lähetteen ja veloittaa tästä 10 e.
--
Kennelliiton uudet rokotusmääräykset (voimaan 1.7.2023)
Näyttelyihin mentäessä koiralla tulee olla lemmikieläinpassi ja rokotuskirja, johon on merkitty koiran tunnistetiedot, kaikki rokotukset ja rokotusten viimeinen voimassaolopäivä. Eläinlääkäri vie koiran rokotustiedot 6,2e hinnasta Kemnelliiton Omakoiraan.
Käytännössäsiis koiralla tulee olla näyttelyihin mentäessä lemmikkieläinpassi tai rokotuskirja, johon on merkitty koiran tunnistetiedot, kaikki rokotukset ja rokotteiden viimeinen voimassaolopäivä
Neloisrokotus (penikkatauti, parvo, tarttuvan maksatulehdus ja kennelyskän)
Pennuille perusrokotus suositellaan annettavaksi 8 ja 12 viikon ikäisenä. Näyttelyihin mentäessä penikkatautirokote on oltava annettu kahdesti ja jälkimmäisestä on aikaa vähintään kolme viikkoa.
Uudet rokotussuositukset perustuvat valmistajan suosituksiin ja huomaa aikaistettu ensimmäisen rokotuksen antaminen 8 viikon ikäisenä, joka mahdollistaa pennun aikaisemman sosiaalistamisen.
Kahdesti annettu penturokote uusitaan yleensä vuoden ikäisenä, vaikka valmistaja antaa sille kolmen vuoden voimassaoloajan. Jos ensimmäinen rokotus annetaan vasta 12 viikkoisena, on sekin voimassa kolme vuotta Tämä ei kuitenkaan riittävä annostelu näyttelykoirilla.
Yli yksivuotiaalle annettu neloisrokote voimassa kolme vuotta.
Kennelyskän voimassaolo on vain vuosi ja sitä suositellaan annettavaksi koirille, jotka osallistuvat näyttelyihin ja koiratapahtumiin tai koiran lähipiiri käy niissä koiriensa kanssa.
Raivotautirokotus annetaan 12 viikon ikäisenä ja sen voimassaolo on vuosi alle yksivuotiaalla koiralla. Sen jälkeen voimassa kolme vuotta kerrallaan kuten neloisrokotekin, jolloin käytännössä ne kannattaa antaa aina samaan aikaan.
Jos koiran rokotus on vanhentunut, tulee rokotus kaikissa tapauksissa uusia vähintään 21 vuorokautta ennen tapahtumaa (ns. kolmen viikon varoaika).
--
Kissojen rokotussuositukset
Kissanpennut: perusrokotetaan 12 ja 16 viikon
iässä (kissarutto ja kissaflunssat).
Kissaruttorokotus vastaa kissalla hyvää
henkivakuutusta seudullamme, missä rokottamattomia
puolivillejä kissoja liikkuu paljon. Tehosterokotus
annetaan vuoden kuluttua perusrokotuksista ja
tämän jälkeen kissarutto on voimassa 3 vuotta.
Kissaflunssarokote on uusittava vuosittain. Näyttelykissoilla on oltava
voimassaoleva kissaflunssa- ja kissaruttorokotus. Jos
rokotus on vanhentunut, se on tehostettava 15 vrk:tta
ennen näyttelyä. Raivotautirokotusta ei vaadita
näyttelykissoilta, mutta Ruokavirasto suosittelee nykyään ulkoilevien kissojen rokottamista raivotautia vastaan. Suomessa on löytynyt raivotautia lepakoista, joten erityisesti lepakoita metsästävät kissat ovat riskiryhmässä raivotaudin suhteen.
