Palvelut

Hoidan vastaanotolla koiria, kissoja, kaneja, marsuja ja muita pieniä lemmikkejä. Neuvontaa annan parhaiten puhelinaikoina sekä tietysti paikan päällä potilas käynnin yhteydessä.

Perusterveydenhuolto

Koirien ja kissojen rokotusten yhteydessä eläimelle tehdään aina terveystarkastus. On syytä muistaa, että rokotukseen tuotavan eläimen on oltava terve ja madotettu. Rokotukset ovat pakollisia näyttelyissä ja kokeissa sekä ulkomailla matkusteleville. Rokotukset antavat lisäksi suojaa tarttuvia tauteja vastaan ja kuuluvat lemmikin perusterveydenhuoltoon. Erityisesti ulkoilevalle kissalle kissaruttorokotus vastaa hyvää henkivakuutusta, sillä seudullamme on paljon puolivillejä kissoja.

Tunnistusmerkintä

Rotukoirien sirutiedot rekisteröidään kennelliittoon. Rotu- ja kotikissojen viedään ilmaiseen kissaliiton sirurekisteriin. Kaikki sirutiedot voidaan viedä maksulliseen (20€) turvasirurekisteriin, jonka avulla lemmikki löytyy 24h/d.

Kirurgia

Teen koirille ja kissoille rutiinileikkauksia kuten kastraatioita, sterilaatioita ja kasvainten poistoja. Lisäksi teen myös märkäkohtuleikkaukset ja keisarinleikkaukset. Olen pyrkinyt paneutumaan leikattujen eläinten kivunlievitykseen, jotta lemmikille ei jäisi käynnistä ikäviä muistoja.

Sisätaudit

Sisätautiongelmia selvitettäessä on hyvä pitää lemmikki syömättä edellisestä illasta, jotta samalla käynnillä saadaan tutkittua tarvittavat verinäytteet. Usein tutkimuksiin tarvitaan myös virtsanäyte, jota voi yrittää ottaa jo kotona ennen vastaanotolle tuloa. Virtsanäyte tulee aina ottaa ehdottoman puhtaaseen astiaan.

Ihotaudit

Ihotautien syiden selvittely on monisyistä ja apuna käytetään mm. koepalojen ottoa, verinäytteitä, raapenäytteitä ja bakteeriviljelyitä. Iho-oireiden taustalla on nykyään usein ruoka- tai hengitystieallergia. Ruoka-aineallergian selvittely on pitkäjänteistä ja vaatii usein kaupallista eliminaatioruokavalion käyttöä. Hengitystieallergia epäilyissä tutkitaan usein verinäytteestä mahdollisia allergian aiheuttajia.

Hammashoidot

Poistan kissoilta ja koirilta hammaskiveä sekä tarvittaessa maitohampaita tai pysyviä hampaita. Teen hammashuoltoa myös jyrsijöille.

Ultraäänitutkimukset

Tärkeimmät ultaäänellä tutkittavat kohteet ovat tiineystutkimukset, kohtutulehdusepäilyt, virtsakivet ja kasvaimet vatsaontelossa.

Viralliset tarkastukset

Teen virallisia polvitarkastuksia koirille. Koirien on oltava tarkastushetkellä tunnistusmerkittyjä ja vuoden ikäisiä.

Laboratorio

Vastaanotolla toimii pienimuotoinen laboratorio, jossa pystytään tutkimaan virtsaa, korvanäytteitä ja erilaisia ihonäytteitä. Verinäytteet tutkitaan ensisijaisesti kotimaisissa laboratorioissa Ypäjän Ellabissa, sekä Kuopion Movetissa. Tulokset saadaan pääosin seuraavana päivänä. Koepalat iholta ja kasvaimista tutkitaan Helsingissä patologian laboratorio Patovetissa ja tutkimus kestää tasan viikon.

Kiireelliset tapaukset

Odottamattomat hätätapaukset ohittavat aikansa varanneet asiakkaat ja toivon tilanteessa kaikilta kärsivällisyyttä. Kun on kyseessä esim. synnyttävä eläin tai auton alle jäänyt, tarvitaan nopeaa eläinlääkäriapua.

 

 

Suomen_eläinlääkäriliiton_logo
Eläinlääkäri Maarit Koli puh. 03-4382244 gsm. 045-1261722